Hyppää pääsisältöön

Mira-Veera

Olen aina kuulunut työväenluokkaan ja työskennellyt pääasiassa pätkätyöläisenä palvelualoilla. Olen ollut opiskelija, joka tekee töitä ja nostaa opintolainaa, Olen ollut ilman kotia koska ei ole varaa takuuvuokraan, olen ollut ravintoloissa töissä ja pomot on sanoneet, että jos otatte liittoon yhteyttä voi olla ettei teille ole tunteja enää tarjolla.

Olen ollut luottamusmiehenä varastolla ja kamppaillut työläisten puolesta useissa eri järjestöissä. Ensimmäinen työpaikkani oli Mc`Donalds, jossa työskentelin kassalla lukion opintojen ohella maksaakseni koulukirjat, vuokran ja muut elämisen kustannukset. Vuokrafirman kautta päädyin vakituisesti työskentelemään Valion Baariin kahvilaan, josta siirryin Valion varastolle. Varastolla olin varastotyöntekijä, kerääjä ja luottamushenkilö.

 

Synnyin perheeseen, jossa kunnioitetaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Kasvoin Itä-Helsingin lähiössä, joissa erityisesti arvostettiin tietynlaista suoraselkäisyyttä. Meidän nuorten oli tärkeää olla toisillemme luottamuksen arvoisia ja rehellisiä. Lapsuudessani meillä oli hyvin niukkaa taloudellisesti. Koin jo hyvin nuorena, että jokaisen velvollisuus on muuttaa maailmaa paremmaksi. Havaitessaan epäoikeudenmukaisuutta, jokaisen on aktiivisesti puututtava asiaan.

 

Ensimmäisen konkreettisen yhteiskunnallisen vaikuttamisprojektin muistan käyneeni ala-asteella, kun muuttaessani Vantaalta Itä-Helsinkiin minulle ilmoitettiin, ettei tyttöjen ole mahdollista valita puutöitä käsitöiden sijaan kuten aiemmassa koulussani olin suunnitellut.  Järkytyin tästä minua kohdanneesta epäoikeudenmukaisuudesta ja epätasa-arvosta ja saimme lopulta neuvoteltua niin, että kaikki tytöt, jotka halusivat osallistua puutöihin saivat niin tehdä. Meitä oli kolme tyttöä lopulta puutöissä.

 

Muutin jo nuorena omilleni. Kustansin kaikki elämiseni kulut matalapalkkatöillä ja opiskelin aina töiden ohessa. Se oli erittäin haastavaa, sillä päivät olivat pitkiä ja palkka oli täysin olematonta. Jouduin myös ottamaan opintolainaa kattaakseni asumisen, koulukirjat ja muut elinkustannukset. Valmistuin ylioppilaaksi Helsingin Uudessa Yhteiskoulussa kirjallisuuslinjalta vuonna 2006. Olen sen jälkeen opiskellut opistotasolla graafista suunnittelua ja kuvallista ilmaisua (opinnot keskeytyivät kun aloin hoitamaan työpaikkani yt-neuvotteluja), Helsingin avoimessa yliopistossa valtio-opin, oikeustieteen ja viestinnän opintoja.

 

Olin tunnollinen työntekijä ja vuosien saatossa sain sellaista tilaa työpaikalla, että saatoin puuttua muihin työntekijöihin kohdistuneeseen syrjintään ja epäasialliseen käytökseen. Samalla podin myös huonoa omaatuntoa ja turhautuneisuutta, koska koin etten voinut auttaa riittävästi. Palvelualoilla ammattiliittojen asema ja järjestäytymisaste on melko matala eikä liitto ollut lainkaan läsnä työpaikoilla. En koskaan tavannut luottamusmiestä jos sellaista jollain työpaikalla oli.

 

Puolueeseen liityin toimiessani luottamusmiehenä varastolla. Meillä oli liiton aktiiveista muodostuva oma puolueosasto ja oli helppo lähteä vaikuttamaan omien työkavereiden rinnalla. Nyt olen kotiutunut Jakomäkeen, helsinkiläiseen lähiöön ja olen oman puolueosastoni Jakomäen Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja aktiivinen vuokralaistoiminnassa.
 

Koko ajan haaveilen myös mahdollisuudesta opiskella itselleni tutkinto yliopistolla, joka on ollut haaveeni pienestä asti.

 

Aikuisena olen ollut mukana monenlaisissa kansalaisjärjestössä, joissa olen päässyt vaikuttamaan konkreettisesti ihmisten oloihin.

Olen ollut mukana auttamassa köyhiä, syrjäytettyjä ja työläisiä sekä tehnyt monenlaisissa yhdistyksissä vapaaehtoistyötä, palosta parantaa maailmaa.

 

Mira-Veera Auer
 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

- Helsingin sote-jaoston jäsen

- PAMin valtuuston jäsen

- Helsingin kaupungin asunnot Oy vuokralaistoimikunnan varapj.

- Helsingin kaupungin asunnot Oy vuokralaisneuvottelukunnan jäsen

- Helsingin kaupungin asunnot Oy, talotoimikunnan pj.

- Vuokralaiset ry. hallituksen varajäsen

- Vasemmistoliiton puoluevaltuutettu

- Jakomäen Vasemmistoliiton pj.

 

MIRA-VEERA LYHYESTI

 

Kulttuuri: Xavier Rudd, Jaakko & Jay, Spice Girls, Bob Marley, Tuula Amberla, Frida Kahlo, Marc Chagall, Santtu Puukka, Adikia, Mc Pyhä Lehmä, SOFA

Lempijuhlat: joulu, kotibileet

Harrastukset: Matkustaminen, kalenterin organisointi, lounastaminen ystävien ja tuttujen kanssa

Lempipaikat: Kahvilat, koti, merenranta

Lempiruoka: Fetasalaatti ja täytetyt sienet. Salmiakki ja juusto.